KUSMIKUN EUROOPANMESTARUUSJUHLAT VILLENKADULLA PERJANTAINA 13.10.

lakuvadelmapizza

Me lähdettiin sinne voittamaan ja voitettiin. Nyt ollaan todistetusti Euroopan parhaita, sitä kuuluu juhlia kotikaupungissamme Heinolassa, fiilistelee Kusmikun yrittäjä Jenita Leppälä.

Kyseessä on tietenkin lokakuun ensimmäisenä päivänä julkaistu European Street Food Awardsien tuote ”sweet pizza”, joka pyyhki palkintopöytiä kategoriassa paras jälkiruoka. Kisoihin osallistui 16 maata ympäri Eurooppaa ja kilpailu on suurin katuruokakilpailu koko maailmassa. Tuomaristo koostui Michelin-keittiömestareista, ruokakirjailijoista ja muista alan ammattilaisista.

Makea pizzamme koostuu klassisesta suomalaisesta makuparista eli lakritsasta ja vadelmasta. Erilaisen tuulahduksen siihen tuo Pekan Leivän kanssa yhteistyössä tehty hapanjuuripohja sekä mascarpone, josta on tuunattu vaniljan ja sitruunankuoren avulla huikea kastike, Leppälä kertoo.

Yleensä mestaruusjuhlat järjestetään klassisesti torilla ja niissä remutaan aurinkolasit päässä. Tällä erää Heinolan tori on kuitenkin remontissa, aurinkolasitkin on vaihdettu sateenvarjoihin, mutta upea juhlapaikka löytyy Villenkadulta, Pekan Leivän kahvilan edustalta.

On ollut luonnollista olla mukana Kusmikun matkassa ja tehdä yhteistyötä erilaisissa projekteissa. Pitkä kumppanuus on tulosta samanhenkisestä tekemisestä, kun mennään eteenpäin rennosti, pilke silmäkulmassa.  Heti ensimmäisessä ESFA-tapaamisessa sovittiin, että varman voiton jälkeen juhlat juhlitaan leipomon lastauslaiturilla torin ollessa remontissa. Suurissa suunnitelmissa heitettiin jopa Villenkadun sulkemista, ja haaveiltiin esiintyjäkaartiin heinolalaisia tähtiartisteja.” kertoo Pekan Leivän markkinoinnista Pia Teerikangas.

Euroopanmestaruusjuhlat starttaavat perjantaina 13.10. klo 10.00 ja jatkuvat 14.00 saakka. Euroopan parasta lakupizzaa on toki myytävänä rajoitettu määrä ja lisäksi ohjelmassa löytyy takuulla kusmikumaisesti jotain kivoja yllätyksiä.

Myös Pekan Leipä on varautunut tapahtumaan erilaisin tarjouksin ja tempauksin. Myynnissä totta kai mestaruuspizzapullien aihioita oman elämänsä lakupizzojen paistajille. Eikä unohdeta ÄMPÄREITÄ! 😉 Katsotaan, minkälainen yleisöryntäys saadaan yhdessä aikaiseksi.

Koko Pekan Leivän poppoo onnittelee Kusmikua mielettömästä duunista. Ei voitais olla ylpeämpiä siitä, miten hienosti Heinolaa ja heinolalaista osaamista viedään maailmalle, Pekan Leipä hehkuttaa.

Tapahtumaan on luonnollisesti vapaa pääsy.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt,

Miku Leppälä
Kusmiku Oy
0440 366 653

Pia Teerikangas
Pekan Leipä Oy
040 546 8995