Pekan Leipä – perinteikästä ja aitoa

Pekan Leipä on heinolalainen perheleipomo, joka on perustettu vuonna 1964. Leivissä ja leivoksissa perinteikkäät reseptit yhdistyvät moderneihin makuihin – sopivassa suhteessa.

Heinolan Villenkadulla ja Reumantiellä sijaitsevissa leipomoissamme työskentelee tällä hetkellä vuodenajasta riippuen 80-100 henkeä. Herkkujamme löydät hyvin eteläsuomalaisten ja päijäthämäläisten kauppojen hyllyiltä, sekä ravintoloista, kahviloista ja paistopisteistä ympäri suomen . Lisäksi kaikki tuotteemme ovat saatavilla myös leipomon yhteydessä olevasta myymälästä Heinolasta.

Lue Pekan Leivän historiikki

Alueellinen lähileipomo

Pekan Leipä on leiponut heinolalaista leipää jo vuodesta 1964. Suosion kasvaessa leipää ja leivonnaisia toimitetaan myös Heinolan ulkopuolelle; muun muassa Päijät-Hämeeseen, pääkaupunkiseudulle, Hämeenlinnaan, Kouvolaan ja Mikkeliin. Toimintamme perustana on lähileipomomaisuus ja lämminhenkinen tapa tehdä hyvää.

Perinteisyyttä kunnioittaen, uutta kehittäen

Laatu, maku, terveellisyys ja rakenne ovat tärkeimmät kriteerit uusia tuotteita ideoitaessa ja vanhoja kehitettäessä. Leivissämme ja leivonnaisissamme maistuvat uusi ja vanha sopivassa suhteessa; osassa herkuistamme maistuu Manelin leipomon perinteikäs osaaminen – juuremme ovat vuodelta 1888.

Käsityön ammattilaiset asialla

Leipurimme ovat käsityöläisiä henkeen ja vereen. Suurin osa tuotteistamme on alusta alkaen itse tehtyjä – leipuriemme käsin rakkaudella leipomia. Rakkaus käsityöhön näkyy perinteisissä resepteissä sekä taidokkaissa konditoriatuotteissa – alusta loppuun asti made by Pekan Leipä.

Herkullinen maku, jota et löydä muualta

Pekan Leivän maku eroaa edukseen tehdasvalmisteisista massatuotteista. Valmistamme tuotteet huolella ja ilman turhaa kiirettä; esimerkiksi tummat leivät leivomme täysrukiiseen hapanjuureen. Tinkimätön maku on meille kunnia-asia. Näitä leipiä kelpaa maistella!

Mussalon suvun perheleipomo

Mussalon sukuperinne on jatkunut leipomossa alusta asti. Nyt leipomotoiminta pyörii jo toisessa polvessa poika-Arton ottaessa johtovastuun isä-Pekan menehdyttyä vuonna 1990. Tällä hetkellä leipomossa työskentelee kaikkiaan kolme Mussalon perheenjäsentä. Vaikkeivät kaikki leipurimme samaan sukuun kuulukaan, on leipomomme yhtä suurta perhettä.

Oma kahvila ja leipomomyymälä

Oma leipomomyymälämme Heinolan Villenkadulla tarjoaa kaikki herkulliset tuotteemme – ympäri vuoden. Kahvilastamme saat ensimmäisenä myös uutuustuotteemme. Tule maistelemaan herkkujen maailmaan!

Vientitoiminta erillisessä luomuleipomossa

Vuodesta 2003 lähtien Pekan Leipä on myös vienyt luomuleipää Saksaan. Vientitoimintamme on kehittynyt vuosien varrella ja toimii nykyisellään Heinolassa Reumantiellä, erillisessä luomuleipomossamme. Luomuleipomosta toimitetaan Keski-Eurooppaan maukasta luomuruisleipää, vaaleaa leipää sekä rieskaa.

Pekan Leipä Oy:lle on myönnetty IFS –standardin mukainen elintarviketurvallisuuden hallinnan sertifikaatti ensimmäisenä suomalaisena leipomoalan yrityksenä.