Yritys

Leipomot

LÄHILEIPOMO

Pekan Leipä on leiponut heinolalaista leipää jo vuodesta 1964. Lähileipomosta tuoretta leipää ja leivonnaisia toimitetaan muun muassa Päijät-Hämeeseen, pääkaupunkiseudulle, Pirkanmaalle, Hämeenlinnaan, Kouvolaan, Mikkeliin ja Jyväskylään. Lähileipomostamme lähtee myös pakastetuotteita suurille keskusliikkeille ja muille asiakkaille. Toimintamme perustana on lähileipomomaisuus ja lämminhenkinen tapa tehdä hyvää. kaikki tuoretuotteemme ovat saatavilla myös leipomon yhteydessä olevasta myymälästä Heinolasta.
 
Leipurimme ovat käsillä tekemisen mestareita. Suurin osa tuotteistamme on alusta alkaen itse tehtyjä – leipuriemme käsin rakkaudella leipomia.
Rakkaus käsityöhön näkyy perinteisissä resepteissä sekä taidokkaissa konditoriatuotteissa. 
 
Lähileipomossa Villenkadulla työskentelee vakituisesti noin 60 henkilöä.

LUOMULEIPOMO eli VIENTILEIPOMO

Pekan Leipä leipoo luomuleipää modernissa IFS-sertifioidussa leipomossa Reumantiellä Heinolassa. Leivät valmistetaan perinteisillä suomalaisilla resepteillä nykyaikaisessa 3000m² tuotantoympäristössä. Tuotteet kaasupakataan varmistaen pitkä säilyvyys ilman säilöntäaineita. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja ihanteellisia paahdettuna. Kaikki tuotteet ovat saatavilla myös pakasteina.
 
Reumantien luomuleipomosta leipää Eurooppaan
Pekan Leipä on vienyt luomuleipää Keski-Eurooppaan vuodesta 2003. Leipää leivotaan pääosin Saksaan, vuodessa jo noin 10 miljoonaa
pakettia. Luomuleipomossa työskentelee vuodenajasta riippuen n. 25 henkilöä. Pekan Leivän luomuleipä on voittanut DLG:n kultamitalin useita kertoja. Vuonna 2015 sekä ruispaahtoleipä että vehnäpaahtoleipä olivat voittajia kategorioissaan.

GLUTEENITON LEIPOMO

Pekan Leivän gluteeniton leipomo on leipomoista uusin. Se on ollut toiminnassa vuodesta 2019. Gluteeniton leipomo on IFS-sertifioitu ja laatua
tarkkaillaan monilla eri järjestelmillä, jotta mm. tuotteiden ja raaka-aineiden jäljitettävyys helpottuu. Leipomolla on käytössä myös Keliakialiiton
AOECS-sertifikaatti. Gluteenittomassa leipomossa käytetään ja käsitellään vain gluteenittomia jauhoja ja muita raaka-aineita. On tärkeää,
että leipomossa ei pääse syntymään kontaminaatiovaaraa. Siksi kaikki leipomolla työskentelevät ja siellä vierailevat pukevat ylleen aina suojavaatteet.
 
Gluteenittomia tuotteita
Pekan Leivän gluteenittomassa leipomossa valmistetaan erilaisia tuotteita pääosin alihankintana. Suurin osan tuotannosta keskittyy tällä
hetkellä suosittujen gluteenittomien näkkileipien valmistukseen. Lisäksi leipomossa tehdään gluteenittomia Runebergintorttuja sekä sämpylöitä.
Alihankkijoiden kautta tuotteet kulkeutuvat Suomen ja Pohjoismaiden markkinoille. Gluteenittomassa leipomoyksikössä työskentelee vuoden ajasta riippuen 8-13 henkilöä.

Historia